logo

 

Argument

pentru construirea pensiunii-cămin " Floare de măr"

Pliant ....READ MORE

........Directorul Fundației Grădina Maicii Domnului, dl. ing. Mircea Vac, consideră necesară construirea acestui cămin ca factor primordial în societatea românească de astăzi, în care persoanele vârstnice, fără aparținători trăiesc în condiții de nesiguranță, fără sprijinul necesar elementar, la care factorii sociali ai administrației au găsit tot felul de inadecvențe, eliminând oportunitățile razămului de sprijin  pentru cei în vârstă și ai nimănui.

        Chiar dacă România trăiește astăzi o rezultantă a tragediei incomensurabile a istoriei, la acest început de veac al 21lea putem afirma pe deplin justificați că această dezrădăcinare în care omul de rând, cetățeanul loial, care a depus eforturi susținute în anii tinereții și a dus cu greutate crucea credinței în viață iată că a ajuns la o vârstă respectabilă  când devine inutil socialului iar cei care ar trebui să îi acorde sprijinul  - îi întorc spatele, nu îl mai văd, nu îl mai aud, a ajuns într-un cuvânt precum un măr stricat care nu mai este de nici un folos nimănui.

        Dar, să nu fim greșit înțeleși căci nu ne lamentăm în afara crudei realități pe care mulți vârstnici o simt pe propria lor piele, prin lacrimile uscate în jurul ochilor și a neputinței plânsului, căci nu mai au nici cui să se plângă … iar cei îndrituiți pe la primăriile locale – adevărații inspectori și asistenți sociali nu-i au în nici o evidență.

        Este un dezinteres general … un dezastru chiar pentru persoane vârstnice într-un cuvânt însăși copii acestora mare parte dintre ei parcă i-au uitat.

        Sistemul sanitar bulversat, fără fonduri, cu tot mai puține cadre medicale aflat în colapsul reorganizării prin desființarea spitalelor și a falsei iluzii de transformare a acestora in cămine de bătrâni a fost o minciună a neputinței.

        Și atunci, acești rezidenți, oameni ai locului, este oare posibil să nu-i pese nimănui de neputințele și nevoile lor ? Sunt foarte mulți și după cum este cunoscut, procentul de 40 % din populația țării este îmbătrânită, chair nu trebuie să ne pese de ei …?

        Vârstnicii, atât cei fără aparținători cât și cei cu aparținători devin pe zi ce trece o povară pentru proprii lor fii, este posibil oare … ?

        Și atunci, de bun augu, cu gândul curat și cu credință în Bunul Dumnezeu am hotărât ca moment oportun și necesar să demarăm acestă acțiune de construire a a cestui cămin pentru persoane vârsntice care în acești ultimi ani ai vieții să se simtă protejați să simtă liniștea în suflete, să se simtă iubiți de cineva, să se simtă utili în comunitatea rezidențială a fundației, împăcați cu propria soartă – că de acolo de sus cineva îi iubește! și le va asigura liniștea bătrâneților și traiul așa cum și l-au dorit.

        Vrem  ca prin construirea acestui cămin, să asigurăm  cu toată gratitudinea noastră toate cele necesare  acestor bunici, buneii noștri – un trai decent și fără griji, o viață liniștită și demnă pentru tot ceea ce au făcut pentru noi în această viață pe pământ.

        În cursul deceniilor, ei au dus greul vieții, pe umerii lor s-a purtat povara acestei țări cu toate greșelile istoriei, ei sunt zămislitorii noștri – și acum când se află la apusul vieții se cuvine totuși să îi ocrotim și îngrijim.

Ne angajăm solemn în fața lui Dimnezeu și a Lumii șă îi răsplătim cum se cuvine, să-i primim cu drag în casa noastră, să-i indestulăm cu toate cele necesare, să le asigurăm un trai și o masă creștină, așa cum le-a asigurat Domnul Nostru Iisus Hristos  Apostolilor.

 

și să le ștergem lacrima de pe obrazul lor de anii grei ai bătrâneților.

Iar dacă am avut curajul să ne angrenăm în contruirea acestui proiect, avem convingerea că Dumnezeu și Fecioara Maria ne vor ajuta să îl și facem dar nu trebuie însăți să uităm învățătura scripturii așa cum spune înțeleptul Solomon Fiule, păzește legea tatălui tău și nu uita învățătura mamei tale că povața este sfeșnic și lege și lumină iar sfatul și învățătura sunt calea vieții.

Vă așteptăm cu încredere dragi creștini să ne spijiniți în realizarea acestui amplu proiect că cei ce vor binevoi să sărijine această acțiune vor fi răsplătiți înzeci și înmiit de către Bunul Dumezeu pentru gestul lor !

Fondator, Direcor Executiv al Fundației

Ing. Mircea Vac

 

 

 

 

 

Mircea Vac - Oradea 08 07 2011