logo

Bine aţi venit pe site-ul fundaţiei

Grădina Maicii Domnului a creştinilor din Oradea

Read in English

Sprijiniti proiectul construirii căminului Floare de măr !

. . . . Cu sufletul deschis de bun creştin, vă poftesc să parcurgeţi paginile site-ului FUNDAŢIEI–GRĂDINA MAICII DOMNULUI care de altfel nu intamplător a fost denumită sub acest generic. Dacă veţi avea răbdarea necesară “Intr-u răbdarea voastră vă veţi mântui sufletele” (Luca 21,19) şi veţi observa căci din insuşi scopul acestei fundaţii rezidă desfăsurarea unor activităţi de educaţie preşcolară cu copiii crestini, sub formă educațională, precum și crearea cultului Preacuratei şi de Dumnezeu Nascatoare Fecioara Maria , încă din copilărie, precum şi de îngrijire şi într-o ajutorare a tineretului şi a persoanelor în vârstă, defavorizate şi fără sprijin social.
. . . Numai dacă veţi acorda timpul necesar pentru descifrarea structurii organizatorice a acestei fundaţii, cu obiectivele propuse, veţi întelege de fapt “misiunea iubirii creştine” a adevarăţilor români, care ştiu să primească îndemnul Fecioarei Maria “ Bucuraţi-vă de lumina care izvorăste din adevăr şi fiţi harnici în această viaţă şi milostivi cu cei aflati in nevoi şi suferinţă, pentru că prin eforturile susţinute ce le veti face se va lumina viaţa voastră, şi altfel veti fi primiţi, văzuţi şi apreciaţi pentru toate câte le faceţi de Bunul Dumnezeu” ( Epistola Sfintei Fecioare Maria catre Râmleni- din lucrarea Secretele Zeilor sau Secretele Vaticanului- Mircea Vac).
Desigur că girul grijuliu al bunei credinţe şi a educaţiei copiilor noştrii poate fi primit prin intermediul acestei fundaţii care şi-a propus înfiinţarea unei grădiniţe particulare în regim confesional sub formă educaţionala în limbile română, engleză, germană si spaniolă, tocmai pentru prevenirea abandonului şcolar şi formarea unui tineret sănătos cu dragoste de muncă, viată şi ţară, căci dacă ne amintim bine, adevăratele valori ale culturii române aici în Ardeal s-au format sub cupola bisericii - fac referire la marii înaintaşi ai Şcolii Ardelen care .prin harul şi dragostea ce au manifestat-o faţă de cultură, au fost primii apostoli ai învăţământului romînesc care prin devoţiune şi pasiune au clădit fundamentul şcolilor romaneşti în Ardeal.

 

.......Pentru a nu abuza de răbdarea bunului creştin, voi mai face referire în aceasta succintă prezentare doar la două obiective propuse pe lângă celelelte enumerate în cap. 2 –  “Obiectivele si scopul fundatiei” – care desemnează ajutorarea copiilor care provin din familii cu mijloace materiale reduse, a celor superdotaţi, oferindu-le şansa de a învâţa, de a avea acces la informaţii prin mijloace moderne de cunoaştere şi continuare a studiilor, asigurându-li-se condiţii de participare la şcoli și cursuri pana la nivel de facultate, masterate sau doctorate, prin acordarea de burse, sau orice forme de sprijin  material sau pecuniar, pentru intreţinere atât in ţara cât şi în străinătate.
Şi nu in ultimul rând voi prezenta activitatea fundaţiei sub forma caritabilă de înfiinţare de azile pentru bâtrâni, centre de educare pentru copii şi orfelinate.
Consider suficientă această scurtă prezentare a Fundatiei “ Gradina Maicii Domnului” pentru cei interesaţi şi milostivi cu aproapele nostru, iar rezultatele bineînţeles că nu vor intarzia să apară.

 

Bunul Dumnezeu să-I ocrotească pe Români și Sfânta Fecioarâ Maria să-I aibă sub grijă și sub Acoperământul Său cel Sfânt!

 

copyright 2011 (C)
Mircea Vac - Oradea 08 07 2011